Liverpool FC vs Everton
Liverpool FC

Liverpool FC vs Everton

Anfield

Här kan du köpa biljetter till matchen mellan Liverpool FC och Everton. Du kan se när Liverpool FC har sin nästa hemmamatch mot Everton på Anfield i listan nedan.

Läs mer om mötet mellan Liverpool FC vs Everton här.

Liverpool - Everton, The Mereseyside Derby, även känt som “The Friendly Derby” är en av de mest speciella matcherna i England i en av de mest speciella fotbollsstäderna i Europa.
2014 hade Madrid två lag i Champions League-final, Real vann den titeln och Atletico tog hem ligan. 2014 dementerades det att Madrid är den största fotbollsstaden i Europa, ändå kan du vstats en vecka i Madrid utan att se ett tecken på att staden har skövlat framgångar på fotbollsfronten.
Liverpool är en stad som aldrig har vunnit Premier League och är ingen plats för stora stjärnor. Trots det har staden lyckats odla fram karraktärer som satt staden på kartan. Förutom ett litet popband vid namn “The Beatles” kommer forna landslagsstjärnor som Jamie Carragher och Steven Gerrard från hamstaden i distriktet Mereseyside och även om Wayne Rooney har nått sina största framgångar grannstaden och ärkerivalen Manchester så sparkade han på sin första läderkula i Liverpoolförorten Croxteth och skulle kapa sina ben för älsklingslaget Everton FC.
I Liverpool märker man av fotbollen sju dagar i veckan och när det är derby är butikerna stängda.

Liverpool är en liten stad och det finns inget område i staden som är ett typiskt “Everton-område” eller klassiska “Liverpool-kvarter”. Everton spelade sina första år på Liverpool FC_s hemmaarena Anfield innan de flyttade in på Goodison park, en knapp kilometer därifrån.
Närheten mellan de båda klubbarna har resulterat i familjer och kompisgäng där medlemarna håller på olika lag. När Everton och Liverpool möttes på Wembley i ligacupfinalen 1984 var det blandat röda och blå tröjor på samtliga sektioner och runt om på arenan skanderades det Mereseyside! Mereseyside! och Are you watching Manchester?, för det är just Manchester och Manchester United som är den stora fienden.

Hillsborough-katastrofen 1989 drabbade staden Liverpool hårt då 89 Liverpoolfans dog under matchen mellan Liverpool och Nottingham Forest på Hillsborough Stadium. Bland de 89 fanns mammor, pappor, syskon, söner, döttrar och vänner till både Liverpool- och Everton-supportrar. Var femte års hålls en minnesstund på Anfield och bland publiken på läktarna ser man ofta folk med Evertons blå tröja.

Även om “The friendly derby” mellan Liverpool och Everton inte kan liknas vid Derbyn i Istanbul eller Rom så ska man inte drunkna för mcket i ordet “Friendly”. De båda lagens supportar vill vinna matchen till varje pris, de vill kunna skandera att de är bäst i stan och de vill reta sina föräldrar morgonen efter. På senare år har även Everton ryckt upp sig och Mereseyside-derbyt kan bli riktigt spännande och målrika matcher.


OBS Parken som ligger mellan Goodison Park och Anfield, Stanley Park, är en vacker plats på dagarna men på kvällarna före och efter ett Derby är det inte en helt trygg plats att vistas på för folk som inte känner till området.

 

Matchlista 2018-19

Liverpool FC vs Everton
LÖR, 01 DEC 2018 eller SÖN, 02 DEC 2018

Tidigare matcher

Liverpool FC vs Everton, SÖN, 10 DEC 2017
Liverpool FC vs Everton, LÖR, 01 APR 2017
Liverpool FC vs Everton, ONS, 20 APR 2016
Liverpool FC vs Everton, LÖR, 27 SEP 2014
Liverpool FC vs Everton, TIS, 28 JAN 2014
Arenainfo
Anfield. ManchesterOchLiverpool.se

Anfield

Arenaöversikt, Anfield Arenaöversikt Arenaöversikt Anfield

Kapacitet
45.000

Adress
Anfield Road, Liverpool, L4 0TH. England.
Se på en karta, Anfield Se på en karta

Vägbeskrivning
Se på en karta, Anfield

Tunnelbana
Kirkdale Station(Merseyrail/Northern Line)

 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn